Saturday, November 2, 2013

The Current Situations of mine.

1) Alhamdulillah, segalanya selamat. Segalanya indah. Segalanya cantik. Walau ragam manusia pelbagai, aku masih sama. Masih hidup mewah di bawah oxygen milik Dia.

2) Still a UiTM Jengka student. No less. Still trying hard with the studies. Sudah mahu masuk part 5. 2 sem to go and I am not happy. Heh.

3) Dapat result part 4, only HIM know how much this result means to me. It's a big burden ofcourse, but where else can I feel this feelings? Thank you Allah for everything. Thank you. It's gift for me and family.


The end.

Friday, July 12, 2013

UITM JENGKA

Tempat bermula segalanya.
Tempat di mana aku mengenal erti sebenar seronoknya belajar.
Tempat di mana aku mengerti bahagianya belajar.
Tempat di mana aku mengerti deritanya berjauhan.

Tetapi,

di sini aku seronok
di sini aku bahagia.
di sini aku derita.

Tiada lagi yang mampu aku capai.
Segala ku idam, ku dapat.
Segalanya.

Uitm Jengka,
kau aku maki.
kau aku cinta.

Kau sempurna untuk kedua-duanya.

Cukup kata,

kau yang paling layak,
untuk manusia sepesen aku.

Tuesday, April 16, 2013

Kehidupan yang tak terhenti.

Assalamualaikum wbt. Seperti biasa.

Since I'm decided to start doing this again, I wanna thank myself for finally made a comeback in this beautiful world. Kali terakhir saya berblogging was years ago. When I was just a kid, when I'm just 14 years old. The cute and innocent me started doing this in such a young age just made me surprised lol. Alhamdulillah, everything when smooth since saya betul betul suka menaip. I love telling people what I do, what I eat for breakfast, what I did to my useless sisters, and because of these reasons, this blog has made its remark in my life. Lets give it a big claps, come on. Heh. -.-

Well, kehidupan saya masih macam manusia yang lain.

Saya masih sihat, saya masih gila macam dulu, saya makin cantik (?) macam dulu, saya masih bijak macam dulu, saya masih gebu macam dulu, saya masih pro macam dulu, saya masih comel macam dulu, saya masih.. okay okay saya stop. Ya, saya masih saya. Tiada apa pun yang berubah. Kalau nak juga tahu perubahan, let's see how my life goes in my coming updates. Stay tune. Heh. Saya berkehidupan yang sangat baik. Sangat baik saya tak tahu nak cakap ape lets just move on.

Sekarang saya belajar. Since I'm still young ( sweet 20 yooo! ) saya masih memerah kepala otak di dalam kelas seperti budak budak lain. Walaupun perjalanan saya untuk tiba ke destinasi terakhir sangatlah mengambil masa yang lama. Saya still berpuas hati dengan keputusan terakhir saya terima.


FORM 6 > IIC > UiTM JENGKA PAHANG

Disebabkan keputusan SPM saya yang sangatlah hodoh, I'm totally rejected. You name it, matrik? Universiti? Mimpi saja saya mampu. I got nothing. Because of this, mom decided yang saya kena masuk for 6 sebab tiada siapa terima saya dan keputusan ni dibuat 2 hari before form 6 bermula and saya rasa sangatlah sedih woi. Siapa tak sedih, bila habis sekolah ingat tak de dah pakai uniform seragam satu sekolah, sekali.. kena. lol but seriously form 6 takdelah teruk mana. It's just the fact that kita kena pakai baju sekolah yang mengspoilkan segala keterujaan. Tapi hidup saya as form 6 tak lama mana pun. Sebulan lebih or less and saya blah ke International Islamic college.

Kehidupan saya di IIC pun tak lama. Sebulan lebih jugak and I'm away to the next station. But seriously, If you made go back to IIC, I would. Kawan kawan dekat sana sangatlah seronok and kelas pun sampai jam 6 saja and boleh lepak luar sampai jam berapa pun tak kisah sebab kau budak kolej and budak kolej kebanyakkan kaya. Puih. Nama saja kolej Islam but seriously, it's not because it is a college and students rule everything. Like seriously. Habis mengarut pasal bab ni sebab I got emotional I missed everyone there. My sweet roommates, let's meet again shall we? :(


And and and... here I AM now. UiTM Jengka Pahang. Let's make this place a little bit special with a new entry just for it, okay? Sebab tempat ni sangatla istimewa, so kita istimewakan ia dengan special new long entry hanya untuknya. Fresh and new. Just like how I am masa mula mula masuk UiTM. Skima and cute and innocent and garang (bak kata depa time mula mula tengok aku) haha.

BYE.



Monday, April 15, 2013

The new beginning.

Assalamualaikum w.b.t, kepada semua kaum muslimin dan muslimat.


Sangat banyak yang ingin aku katakan. Jadi kita perlahan lahan. 

Nampak tarikh terakhir aku tulis blog? Hehe. Iya, sebegitu lama aku tinggalkan dunia blog.

Dulu aku muda, semua benda aku nak cuba. Semua benda aku suka. Termasuklah yang satu ni.

BERBLOGGING.

but you know what? I do missed doing this a lot. 

and I've made a decision. I'm doing it again. 

Yayyyyyyy!


Lantak ade orang perasan ke tidak. I'm doing this again, and I'm serious.

I wanna feel the excitement of blogging again. Just like the old me.

:)


Monday, July 4, 2011

I'm so awesome.

Heyya guys. Or maybe bukan guys or girls sebab blog ni memang dah lama tak berpenghuni? 0.o

HEH.

Saya dengan secara rasminya menutup BLOG ini kerana ke-busy-an saya.
Saya dah tak mampu nak menulis.

Tangan saya HAMPIR patah, kerana terlalu banyak entries saya tulis.
Saya tidak sanggup post, saya terluka.
Macam-macam cerita, and it hurts me lot.

We gonna meet again one time,
I promise you.

We really mean together,
but I can't do anything without my hands.

Tatata.
I'm GONNA MISS you!





___________________________________________________






Gotcha! I'm joking!
This belog is my everything, you know that right?
Pyong pyong pyong!
My first entry after a very very long time!
Everyone is doing well, right?
Me toooooooooooooooooooooooooooooo!

LOL
I need to go >.<
Talk to you later,
LOVE LOVE LOVE!

I got youuuuuuuuuuu,
under my SKIN. Heh.
Joke is fun!
This blog is safe.
No worries!
HAHAHAHAHA
*HUGS BLOG*

( Ceh! Kalau setakat update macam ni, baik tak payah tol? Gelabah betul minah ni T_t )

Saturday, December 11, 2010

Current doing.

Disebabkan hari ini sangat membosankan, saya dengan bangganya telah meng'edit' sedikit gambar yang saya rasakan patut di edit. Bukan di edit untuk tampak cantik, tapi untuk meluahkan apa yang saya rasa. That's a good idea isn't it? Then, just take a look. Not really good enough but it's perfect for my level. And yeah, salah satu sebab saya edit gambar ni ialah untuk buktikan betapa sayangnya saya kepada kawan-kawan saya. Heh. Please menangis terharu sekarang, kawan. Bukan senang nak jumpa kawan sepesen saya :P





F: Omg Laila, we LOVE you toooo!

L: guys, I feel like crying now.

Heh.






My graduation ceremony. I wish I told these in blog, but I have no time to make one. So, here's some pictures of it. I'm not taking so many pictures though, but the good one is always GREAT.


That's it.
Duh. Cerita macam banyak je. Haha.


I busy la sekarang. Busy melayan KOREA. Oh ya, Korea utara serang Korea selatan sangat ridiculous. Saya punya terkejut macam hape saja. Selamat masa tu MY LOVE (SNSD) is not there, except for Tiffany. Fuh! Nama dah sama patut jadi twins, buat apa gaduh-gaduh? Macam-macam hal dunia sekarang. tidur pun tak senang. Eyyyy.
Korea Korea :'0


Fuhhh~


I really need to stop now. Comeback soon, I nak cerita about my CURRENT LOVER.
Please stay tune :)


Ok wait, this is seriously last call. Another HOT stuff. lalalalala~



The end.


P/S : Blog is the best place to achieve you hype in typing.
I feel relieve now.

Thursday, December 9, 2010

FINALLY.

its over..

What?

SPM DUDE!

I'm super happyyyyyyyyy now.

Finally I'm done with all these things.

SPM makes me nuts.

Like seriously..

Ugh.

Its over though.

So now its time to???

ENJOYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYY!

______________________________________________

I really do missed this blog.
When I have some times,
I definitely will come here enjoy my day.
Blogging is awesome. You know that, right?

I need my rest time now.
Seeyalater :)