Wednesday, September 30, 2009

my pictures. take a look! :)

okay darling darling ku sekalian,
picture2 ini aku ambil ketika my school adakan hari berbuka puasa,
and solat hajat plus solat terawih plus qiamullail. (huh, banyok la pulok! haha)
program nie actually khas untuk form 3 and form 5 jee,
tapi aku nie kan the v.v.v.i.p,
siape berani tak ajak? haha.
okay serius, aku join coz aku dak tadarus.
itu yang nyemak semacam jehh. haha ;))

click aja dekat picture kalau nak tengok dengan lebih jelas okay?
hee ;))

.:: Kat sinilah semua pelajar and guru solat. Kalau nak sumbat semua dalam surau, boleh mati woo. haha. ::.


.:: ini pula keadaan kat kantin. waa, tahukah anda betapa sesaknya saya ketika itu? Tuhan jelah yang tau. Aku ngan adik adik duduk tepi kantin jehh. :(( haha. ::.


.:: gambar ini adik aku yang amik before solat isyak. tak lawa kan? huh.
(sorry. ak tak suke adik aku! haha) ::.


.:: Aku tak ingatlah nama dia ape tapi suara dia wa cakap lu, pergghh,
merdu doee! masa nie dia tengah azan. form 2 baru. alaa, mudo la pulok! haha. just kidding oke. ;)) ::.

habis sudah gambar. ada lagi tapi rasanya tak perlu kot leta
k lagi. malas nak glamourkan
sekolah aku nie banyak banyak. ^^
and the end aku balik before solat terawih.
sebab apa? huh. lantak pi den laa. yang hang sibuk nie watpa? haha.

okaylah. i hve to go. bye!

.:: Lupa pulak nak tarok gambar minah sorang nie. dia pun nak famous gak.
sorryla gambar tak clear, zoom punya pasallah, sebab tue jadi cam gitu. hee ;)) ::.


okay, nie betol2. bye! :DD

Saturday, September 26, 2009

jom borak! ^^

Act tajuk dekat atas nih saja dibuat buat coz sekarang memang blur gila.
tak tawu maw tulis ape, so terciptalah tajuk yang agak power tuh. haha

firstly mawu cerita pasal raya hari itu.
saya balik kampung okay.
tak main lah raya kat kL. haha
duduk sana lamalah juga, hampir seminggu.
orang sayang kampung la katakan. hee ;))

my kampung di Gua Musang, Kelantan.
anak jati sejati kelantan oke.
no mix2. kalau ada pun siam. haha.
i lahir dekat2 ngan kawasan orang siam. sengal.
thats why i putih okay! haha.
bangga macam bangang! huaaa! (^^")


ini kampung halaman saya. sorry agak messy.
tapi still my kampung favourite okay. kat dalam ni macam syurga.
macam macam ada especially komik ShinChan n doraemon. haha ;))

yang bestnya raya tahun nie,
tuan rumahnya tak ada dirumah. haha.
ini kerana mereka pulang ke kampung belah bapa mereka di Melaka.
Agak kelakar tapi entahlah. haha.
4 ur information, rumah ini actually rumah family my mum.
our datuk da meninggal, so yang tinggal kat rumah ini
sekarang makcik kami yang kami panggil Mak Uda.
dia lah tuan rumah yang saya maksudkan tadi. haha.

hampir berapa hari kat sana,
kami pun pulang ke kampung belah ayah pulak.
actually tak selalu sangat balik kampung belah ayah coz.. entah.
macam orang lain gak lah, ada suka n tak.
and i tak suka. haha.

stay sane dalam 2hari jee. haha. jahat an?
tapi terpaksa. my sis and bro kan nak balik U dorang.
so kena lah balik kL awal sikit.
my kampung ini dekat Pasir Mas, Kelantan.
see? i told u huh?
i nie memang anak jati kelantan laa. (^-^)
last day kat sini, i pergi rumah my sepupu.
pn. Sabariah. dia dah kahwin okay.
umur pun.. tah. tak tawu.
tapi tak sangka gak yang i nie ada sepupu yang older than me like her. haha.
i pun xsangka yang i ade anak sedara. older than me lagi tuh.
waaa! kembang kempis hidung ni. haha.
kat rumah dia ada majlis aqiqah and majlis 100 hari nenek saya meninggal.
tapi kami sampai awal so bolehlah snap2 picture dulu.
orang berangan nak jadi photographer ini memang masalah sikit. hehe.


dah kata kampung. gambar mesti kena klasik sikit. hee ;))


takda keje, ambil gambar nie pun jadi la. haha! ;))



malam itu kami balik kL.
agak penat tapi tak apa coz balik kampung naik kereta api.
waaa, dapat cabin lagi tawu. first class gitu dalam ketapi. hee ;)
my dad keje sane, tue yang senang sikit uh. hahaha.

conclusion dari cerita di atas ialah, sayangilah kampung anda.
sesungguhnya kampung itu lambang kita anak melayu.
ya kaa? entahlah. haha ;)


ok, nak nyemak muka minah keling! ^^


the end. mawu tidur le.
bye!


Selamat Hari Raya! :)

SELAMAT HARI RAYA :)

haha. Baru nak wish laa! sorry bebanyak deyh.
kawe xsempat nk wish awal2 coz intenet umoh kawe rosok.
sedih beno kawe. haha ;))

nie pon guno laptop kakak kawe.
selamat la dio balek k. ;))

ok sudah.

Sempena bulan baik, hari baik ini,
saya ingin mengucapkan,
Selamat Hari Raya Maaf Zahir dan Batin.
Kalau ada salah dan silap,
harap dimaafkan.
sesungguhnya saya hanya insan biasa
yang tak pernah lari dari kesilapan.
Ampunkan segala dosa2 saya.
^^


Thursday, September 3, 2009

precious time in my life :)

first of all nk bagitaw yang puasa dah masuk hari yang ke 13.
waaa. tak sangka ouh. kejap je mase berlalu.
cehhh, act suke. tq. :))


emm, aku bosan sungguh this week.
kenapa? kerana aku duduk di rumah sahaja.
huh. but its oke for me. cz i love to stay home than hangout somewhere else.
oke? haha ;)
but then tetap happy gak coz b
ulan pose.
time nk buke je ak tgk adik2 aku like org gilee tak penah jmpe makanan.
waa. menakotkn! ha
ha.
dan jangan di tanya tentang saya coz saya biasa saja.
cehhh, ena and asha, jangan pertikaikan ape yang aku cakap. paham?
kaw nk jadi adik derhak
a kee? haha!

and for this time jugak,
i never go to surau or masjid tok solat terawih.
saya pernah terawih sekali je dirumah iaitu pada 2 hari yang lepas.
ohh, jangan pandang saya sebelah mata okay?
saya tahu solat terawih bagaimana.
tahun lepas everyday solat de
kat masjid.
hee. time ada kat
asrama jelaa. haha! ;D

selain itu jugak,
saya sibuk dengan drama2 di tv sekarang.
antaranya Cinta Sempurna, Qalesya.
waaa. favourite tuh.
setakat ini tak pernah miss lagi kot.
except time my piring astro rosak untuk beberapa hari. dah dibaiki oleh 2 orang budiman dari Astro. terima kasih yee. haha
!
Cinta sempurna best kot.
jalan cerita dia memang menarik. pelakon dia pun mantap2.
so, untuk saya yang cepat boring tengok cerita melayu nie, agak terpukau laa.
tahniah diucapkan kepada pihak produksi kerana berjaya menarik perhatian saya. haha ;)
Qalesya pulak, cerita budakbudak yang agak kelakar.
semalam aku gelak gilee kot tengok cerita tuh.
watak syahadat and mustapha p
aling best.
sempoi kot dorang. haha ;)
tapi dengar cerita drama2 ini sekejap je.
dalam 20 episod maybe? saya tak tahu. hanya menduga. huaa!
asal dengan aku wehh? tak sangke. haha!

ehh, tadi saya and the group wat present kat depan.
ktorang kena buat forum dan tajuk yang
group saya pilih,
Masalah sosial di kalangan remaja.
emm, sepanjang sidang tue berlangsung.
aku agak gugup ouh. suda la tiada skrip.
main bantai je cakap pape.
nak menyampuk apa yang dorang cakap nanti,
terspoiled mood dorang pu
lak.
so better saya duduk diam and dengar apa yang dorang nak cakap.
saya as a pengerusi agak kebluran di situ. waa.
sedih tengok marks.
cikgu cakap saya tak cukup isi but inton
asi percakapan okay.
emm, i take it as a compliment even not for sure. haha (^^")

my mood for today,


kenapa gambar itu dipilih? saja.
tak bolehh? adooii. huhu.

actually today saya dapat hidayah sikit.
about my future. tak caya kan?
tiba tiba terpikir time tengok marks BM.
macam mana la ekk?
apa pun yang saya jadi saya tak kisah.
asalkan mak saya dapat hidup lagi senang dari sekarang.
itu saja aim saya. wish me all the best in my life okay?
saya nak jadi... rahsia.
hanya saya dan mereka2 yang bertuah je tahu. haa!

done for today. being so tired now.
now saya tengah dengar lagu tvxq.
mereka sahaja la penghilang penat saya.
sumpah suka dorang sampai bilabila.
Shim Changmin, :)


Wednesday, September 2, 2009

Dong Bang Shin Ki. :)



Hopefully, they will be together forever.
love to see them happily together.
TVXQ, Saranghae<3

Tuesday, September 1, 2009

Happy Birthday Nur Syakirah! :)


Syakirah, Happy birthday!
sweet 16. :)
Muda lagi tuh, jangan risau! :)

Aku doakan kaw panjang umur and dimurahkan rezeki.
Rugi tahun nie xdapat nak salam kaw time kaw nga bangun tidur akibat dikejutkan oleh kami2 ini. haha! ;D :(




Semoga kaw bahagia selalu sya. Aku sayang kaw!
Kawan sampai bile bile okay.
Jangan lupa aku. Aku pun sayang kaw gileee!


Sya, aku terpaksa amek ini gambar coz tade gmba kaw sorang sorang. tape2, aku sayang Smaq jugak! haha.

Last but not least, semoga tahun nie kaw tahun yang paling de best bagi kaw.
Tapi aku rasa takkan coz aku tade! haha ;)






Sorry tade hadiah. Nanti aku dah 'kaya', aku bagi kaw hadiah okay! Belajar rajinrajin, jangan main je. hee ;)
kenal kah akn ayat itu? aku suke kaw! haha.

Happy birthday again Sya.
SMKAKL tetap dihati oke? hee ;))
(tibe tibe! haha)
papai. ily, imy! :)

p/s ; Syakirah yang berbaju hitam itu! :)