Saturday, September 26, 2009

jom borak! ^^

Act tajuk dekat atas nih saja dibuat buat coz sekarang memang blur gila.
tak tawu maw tulis ape, so terciptalah tajuk yang agak power tuh. haha

firstly mawu cerita pasal raya hari itu.
saya balik kampung okay.
tak main lah raya kat kL. haha
duduk sana lamalah juga, hampir seminggu.
orang sayang kampung la katakan. hee ;))

my kampung di Gua Musang, Kelantan.
anak jati sejati kelantan oke.
no mix2. kalau ada pun siam. haha.
i lahir dekat2 ngan kawasan orang siam. sengal.
thats why i putih okay! haha.
bangga macam bangang! huaaa! (^^")


ini kampung halaman saya. sorry agak messy.
tapi still my kampung favourite okay. kat dalam ni macam syurga.
macam macam ada especially komik ShinChan n doraemon. haha ;))

yang bestnya raya tahun nie,
tuan rumahnya tak ada dirumah. haha.
ini kerana mereka pulang ke kampung belah bapa mereka di Melaka.
Agak kelakar tapi entahlah. haha.
4 ur information, rumah ini actually rumah family my mum.
our datuk da meninggal, so yang tinggal kat rumah ini
sekarang makcik kami yang kami panggil Mak Uda.
dia lah tuan rumah yang saya maksudkan tadi. haha.

hampir berapa hari kat sana,
kami pun pulang ke kampung belah ayah pulak.
actually tak selalu sangat balik kampung belah ayah coz.. entah.
macam orang lain gak lah, ada suka n tak.
and i tak suka. haha.

stay sane dalam 2hari jee. haha. jahat an?
tapi terpaksa. my sis and bro kan nak balik U dorang.
so kena lah balik kL awal sikit.
my kampung ini dekat Pasir Mas, Kelantan.
see? i told u huh?
i nie memang anak jati kelantan laa. (^-^)
last day kat sini, i pergi rumah my sepupu.
pn. Sabariah. dia dah kahwin okay.
umur pun.. tah. tak tawu.
tapi tak sangka gak yang i nie ada sepupu yang older than me like her. haha.
i pun xsangka yang i ade anak sedara. older than me lagi tuh.
waaa! kembang kempis hidung ni. haha.
kat rumah dia ada majlis aqiqah and majlis 100 hari nenek saya meninggal.
tapi kami sampai awal so bolehlah snap2 picture dulu.
orang berangan nak jadi photographer ini memang masalah sikit. hehe.


dah kata kampung. gambar mesti kena klasik sikit. hee ;))


takda keje, ambil gambar nie pun jadi la. haha! ;))



malam itu kami balik kL.
agak penat tapi tak apa coz balik kampung naik kereta api.
waaa, dapat cabin lagi tawu. first class gitu dalam ketapi. hee ;)
my dad keje sane, tue yang senang sikit uh. hahaha.

conclusion dari cerita di atas ialah, sayangilah kampung anda.
sesungguhnya kampung itu lambang kita anak melayu.
ya kaa? entahlah. haha ;)


ok, nak nyemak muka minah keling! ^^


the end. mawu tidur le.
bye!


2 comments:

Laila Nadia said...

Wei..
asal yang 2nd pic 2 macam edit je??
heee..

layla said...

second pic? yg mane deyh? haha.
sume pic kt situ ak edit ngek.
baru lawa! haha.