Saturday, October 3, 2009

Beraya sakan doe! :)

hello!
Sabtu, 3 oktober 2009, aku berasa amat penat coz pergi beraya rumah kengkawan.
seriously, ini first time kot aku masuk kawasan Pantai Dalam tuh.
bangga nih. jangan tak tahu pulak. haha!

Aku raya dalam 4 rumah je,
at first aku pikir macam banyak sangat rumah nak pergi,
tapi tup tup, 4 jelah! kaw lelebih plak! haha.

first aku pergi rumah amoi manis meyh.
nama dia Nolis. rumah dia cantik.
itu aku tak boleh pertikaikan. hahaha.
rumah dia merupakan rumah pertama aku jejak kat Pantai Dalam nie.
bagos! coz rumah dia berjaya menarik perhatian aku untuk lebih mendalami area pantai dalam nie.
tahniah ye cik Nolis! haha.
(pahal ayat aku gelabah gilaa weh? adoii. sumpah tak leyh kawal! haha)
(^.^")

.:: Nina, ampun maaf dipinta coz terpaksa ambil gambar model kecil nie sebagai first picture.
nie dekat rumah Nolis okay. Lupa nak ambil full angle, tak pe, lain kali oke. :) ::.

*credit to Nina's family. haha ;))

Secondly, kami semua bergerak ke rumah Encik Aus.
dia merupakan kawan kami yang agak berumur. waaa!
sorry aus. joke saje tuh. hahaha.
Umur dia baru 18 laa, takde tua mane. heee ;)
tapi before pergi umah dy, ktorg lepak taman dulu.
pergghh, semua dah tunjuk perangai budak2.
ade la sorang tuh, tak leyh kawal gilee da.
dy nak beat model kecil tadi tue kot. haha.
k, lupa nak bagitau, nama model kecil tue Fasha oke? hee. ;))

.:: Siapa dia? entah, tak tahu. orang tengah excited main, mane kisah paparazzi ambil gambar.
hahaha. ;)) ::.


.:: Nie pulak time si anak nak mintak si mak blah dari buaian tue setelah si mak puas bermain sambil diperhatikan oleh si anak sendiri. Pernahkh anda mendengar cerita sebegini? haha.
sian Fasha sorang nie dapat mak macam nie. huaaa! ;)) ::.


.:: Niela gambar befora fasha menangis nak buaian tuh. anda sudah faham kn kenapa
si anak merengek mahukn buaian itu? ahah. but still, my friends memang comel oke. jangan tak tahu tue. hahaha. ::.

then kami gerak gi umh aus. sorry, no picture allowed there. haha.
malu kot nak amek gambar tetiba. bukan rapat mane pun ngan keluarga si Aus nie.

setelah habis, kami dengan semangat yang kental pun bergerak menuju ke
rumah Anem ku sayang sorang nie. bapak wehh, penat kot.
jaoh sangat rumah dia. tapi tuela, semangat raya la katakan.
tade hal lah wa cakap lu! hahaha.

.:: Puteri liln memang macam nie. payung tak pernah lepas.
selamat si photographer yang baik hati nie still nak ambil gambar korang taw! haha. ::.

and akhirnya, sampai jugak rumah Anem.
best doe. mak dia masak nasi goreng and roti jala. jom pelap jom! haha.
semasa sedang syok menjamu selera, dak 4s1 datang. okay, seriously,
rumah dah full. korang boleh blah tak? hahah. kidding oke.
ingt, i baik hati ye. haha.

.:: Antara picture2 yang berjaya diambil kat rumah anem. ramai kan? hmm. time tue dorang nak balik da. laa, dorang dengar ke ape hati aku cakap? huh. sorry. hahaha. jangan risau, tak lame lepas tuh, kitorang blah gak. gi bangsar. yang best, last picture tue aku memang sengaja ambil. cute kan? kaa, kantoi! hahaha. ::.

naik bas dan terbang ke Bangsar. fuhh, penat ouh! gy rumah ika then lepak2 jup.
ingatkan tak jadi pergi rumah aku then my adiq text aku and
tell me to ask my friends datang rumah coz my mum sudah masak untuk dorang.
okay guys, u have too oke. korang lapar kan? hee. ;))
come to my beloved house. :))


.:: Gmbar nie diambil time kat rumah ikaa lagi. saja nak interprem. ika tengah lawa tuh! haha.
fasha, look at the camera laa. not baya! (^^"). ::.


.:: one of the best candid picture aku ambil. Thanks to Aus and Ika kerana sudi jadi model terbaik i ever had! hahaha. :)) ::.


last picture,
*credit to ika's blog for this picture. :))


habis la sudah lawatan kami.
no picture la kat rumah aku coz tak sempat nak ambil.
biasalah, kena layan tetamu la katakan. hee. ;))

sampai ketemu lagi yaa. dada!
(^^,)


*kalau pandai, cuba teka berapa banyak
duit raya kami dapat sepanjang lawatan nie?
hahaha. Lu pikir la sendiri no! :))


No comments: