Wednesday, December 30, 2009

Happy New Year :)


Happy New Year guys!
ok sorry, kali ni macam kejam sikit coz tetiba wish happy new year. Before ni macam tak ingat dunia. Blog sudah lama kosong. HAHA. Anyway, sempena tahun baru ni aku and family macam biasalah, jadi penonton setia bunga api di RUMAH sahaja. Never sambut diluar. Sebabnya, mak tak suka drive malam and waktu tu memang AKAN SESAT MACAM NAK MATI. Ini sememangnya menakutkan. HAHA.


Ini antara azam tahun baru 2010. Hopefully tercapai. Aminnnn!
  1. Nak dapat result cemerlang dalam SPM. InsyaAllah, amin! :)
  2. Nak kumpul duit banyak-banyak, nak beli handphone baru. Yang lebih hangat dari biasa.
  3. Nak habiskan semua syllabus form 4 and form 5. Rasa macam banyak gila tertinggal syllabus last year. Sadis gila bukan. Ish!
  4. Nak belajar sampai lebam bijik mata. Bolehkah? HAHA. InsyaAllah. Aku ni bukan boleh caya pun. Heeee.
  5. Nak nak nak. Ish. Tak tahulah nak apa lagi. Apa yang penting sekarang, SPM RESULT!

Moga semua azam baru ni akan tercapai. Banyak sebenarnya, tapi tetiba blank. Baru lepas tengok 2days1night. Otak terus blur. HAHA. Anyway, semoga tahun ni akan menjadi tahun yang paling bahagia dalam hidup aku as student! InsyaAllah.



*Cerita sikit pun nak post kan? Gedik je kaw! ^^

Friday, December 18, 2009

No more MYSPACE.


Secara rasminya pada Rabu 16/12/2009, saya Laila Azeera Binti Mat Kana telah pun memadam account Myspace saya kerana.. (tidak lebih 180 patah perkataan) T__T

  1. Ingin mencuba benda baru. Contoh, facebook. Rasanya Facebook dah cukup untuk saya. Sorry semua kawan-kawan di Myspace, I have too. :(
  2. Myspace makin boring. Entah kenapa, hati ni makin lama makin malas nak buka. So, better I deleted saja account.
  3. Cuba untuk mengurangkan online setiap masa. Masa ada myspace, I always ada perasaan nak online setiap masa until I realise that I have to stop it now and Im done!
  4. Mungkin sebab setiap kali buka Myspace I rasa biasa. Tak rasa excited or whatever I think I should feel.
  5. Untuk memuaskan hati sendiri. Myspace is not belong to me. :P
  6. Untuk memberi cukup masa dengan family. Selalu asyik busy dengan online (myspace) sampai kadang-kadang tak ingat dunia. Teruk betul situasi ni.
  7. Masa rumah tiada internet, selalu ajak adik habiskan duit pergi CC semata-mata nak online Myspace. It was too bad coz I finished my money for such a waste things.
  8. Ingin tumpukan perhatian pada blog saya. Rasanya kawan-kawan boleh tahu pasal saya disini coz next year I'll busy with my STUDY (SPM)
Last sebab yang paling penting is SPM. Aku tak nak terganggu dengan benda (Myspace) ni. Aku mengaku dulu aku GILA MYSPACE. So, aku nak buat perasaan tu jauh-jauh sekarang. Aku nak study hard (ke Study SMART?) Tak kisahlah. Asalkan next year aku ada banyak masa untuk study syllabus yang aku tak paham (akaun esp). InsyaAllah next year aku akan kurangkan masa mengadap komputer. InsyaAllah!

So, for those yang marah coz aku padam Myspace, sorry gila-gila guys. I have too. Tapi mungkin lepas SPM aku buat balik. MUNGKIN. So kalau nak kontek, sila hubungi saya di 0199992234. Tak tak. Tipu je. Here is some ways for you to contact me.


Sekian, sorry. :(

Malaysia Juara Bola Sepak Sukan SEA '09

Assalamualaikum w.b.t tu kepada semua rakyat Malaysia. Aku hari ni dengan bangganya ingin mengucapkan sekalung TAHNIAH kepada TEAM BOLA SEPAK MALAYSIA UNDER 23 kerana telah berjaya memenangi pingat EMAS di SUKAN SEA 2009 setelah berjaya mengalahkan Vietnam dengan last score 1-0!

Wow, u may think that Im kidding but seriously.. Malaysia won this games!

Anyway, thanks diucapkan kepada TM (merintis kemungkinan.. aish! HAHA) coz sudi menyiarkan games ni. Huh, kalau tak kempunanlah aku nak tengok games ni. Hmm, bukan aku je whole malaysian lah babe. Semua semangat gila nak tengok. Memandangkan games ni kat Laos, tak dapatlah rakyat Malaysia nak penuhkan Stadium. Contoh best, time Kelantan lawan N.Sembilan, full gila bukan?

Untuk separuh masa pertama, memang Vietnam banyak kawal bola. Aku ni memang otak positif sikit (ceh!) so aku rasa pemain Malaysia nak relax-relax dulu. Tapi still buat apa yang patut dibuat. Jaga bola, tendang bola, tengok bola? Eh mana ada. Dorang hebat. HAHA. Separuh masa tamat dengan score 0-0. Ok.

Separuh masa kedua, barulah Malaysia buktikan kemampuan mereka sebenar. Pemain Malaysia cuba menombosi gawang Vietnam, tapi masih tak mampu coz terlalu banyak halangan. Same goes to Vietnamlah kan. Ingat senang ke nak tembos gawang Malaysia? Haiyaa! Fikir dulu maa. HAHA. Thanks to Mohd Sharbini as a goolkeeper btw. :)

Then, berakhirlah segala-galanya, Malaysia berjaya menjaring satu gol hasil daripada tendangan Safiq and shahrul and kaki pemain Vietnam (tak kenal). 1-0, cukuplah tu. Tapi aku demand lebih tadi sebenarnya. HAHA. Thanks Vietnam for the little help.

*Sedikit kata-kata dari peminat yang menonton (akulah),

TAHNIAH ATAS KEMENANGAN PINGAT EMAS SUKAN SEA 2009,
ACARA BOLA SEPAK.
KEMARAU 20TAHUN MENUNGGU AKHIRNYA TERHENTI DISINI.
ALHAMDULILLAH.
THANKS AGAIN,
MALAYSIA TEAM UNDER 23.
TO K. RAJAGOBAL,
THANKS FOR THE WONDERFUL TEAM.


*Boleh mimpi indah malam ni.. :) MALAYSIA BOLEH!

Monday, December 14, 2009

Malaysia is my soul.

Aku bangga jadi anak Malaysia!
Ayat yang hebat, bukan? haha.

Just now, aku and family tengok Malaysia lawan Laos live in tv2. Woww! What should I say babe? It was too cool. Aku dah hilang pegangan hidup dah tadi. Pelawanan terlalu menarik + tertarik + and u all memang the boom! haha.

Masa first games, Malaysia memang banyak kawal bola. First game, semua memang semangat. Plus menonton jugak (aku and the geng). And berapa minit kemudian (aku tak ingat actually) Baddrol (sweetheart baru! haha tetiba) menjaringkan gol pertama for Malaysia. And it was too awesome. Macam kerbau tahu kami. Menjerit tak ingat dunia. Mesti jiran sebelah marah. Yela, memekak malam-malam macam ni. HAHA. Sorry guys.

For second gol, Baddrol sekali lagi menunjukkan kehebatan dia. Wow bro, kau hebat doe. Bangga-bangga! Teruskan semangat tu time final nanti. Same goes to Safiq. Dia jaring gol ke 3 for this night. Sangat power jugak dia ni. Masa dia jaring tak nampak sangat, bila dia ulangtayang, baru nampak jelas and nyata, Malaysia dapat one more gol. Yeah. Best-best. HAHA.

Malaysia 3 - Laos 1. Final score. Paling bangga malam ni dengan Malaysian team. U'll dah buat something yang soo cool (walaupun aku berdebar macam nak mati time Laos jaring gol pertama). Kenapalah Tv tak tunjuk time perlawanan Malaysia lawan Thailand. Huh, hebat gila mungkin.



Top 5 kedudukan Sukan Sea now..
  1. Thailand ; 42 Emas.
  2. Vietnam ; 32 Emas.
  3. Singapore ; 28 Emas.
  4. Malaysia ; 22 Emas.
  5. Indonesia ; 21 Emas
Nothing to say, hopefully Malaysia akan menang for final nanti. Vietnam menang besar 4-1 dengan singapore. Macam mana dengan Malaysia pulak? Sama-samalah kita nantikan, okay?

Enough for today. Im so tired coz menjerit macam nampak hantu tadi. Aish!
T_T

Friday, December 11, 2009

my daily life, gosh!

yeye, hari ni aku dengan bangganya akan update belog aku setelah sekian lama menyepi (blur sebenarnya)

And sebagai balasannya, aku akan sambung tidur balik. Eh tak tak. Aku akan sajikan anda (ceh!) my daily life whole whole cuti sekolah ni.

As far yang aku boleh cerita,
hidup aku macam terumbang ambing (cam ni ke eja?) sikit.
Yela, tiap-tiap hari buat benda sama.
Makan, tidur, online and sewaktu dengannya yang kalau aku cerita,
kompem korang boring gila nak baca sampai menyumpah-nyumpah dalam hati. (lebih pulak aku!)
So, baik tak payah cerita.
bagus bukan? :P

But but but,
ada jugak benda yang berfaedah aku buat.
Especially, belajar masukkan jarum dekat mesin jahit! HAHA.
Excited tak weh dengar?
Aku tipu saja. (sebenarnya)
Aku pandai jahit, tapi..
jahit tangan je.
Guna mesin jahit? fuh! Harapan semata-mata je.
Aku lembab ah nak belajar guna mesin.
How come haa? Aiyoo! (terfikir sejenak)

_________________________________________________



Babe,
Im getting older and older.
Next year aku sudah 17Tahun!
Ya Allah.
Aku tak pernah terfikir pun,
yang aku akan meningkat dewasa secepat ni.
SPM menunggu weh!
Cam tak caya plus takut plus cuak.
Aish! cam mana aku nak berdepan semua ni tahun depan?
Aku makin takut sebenarnya.
Jom kawan-kawan, kita belajar sama-sama sampai lebam bijik mata?
T_____T


Wednesday, December 9, 2009

BLUR TIME! :(

Macam biasa, blog aku menjadi ruang untuk aku menconteng segala macam perkara yang aku nak tulis. And sebab itu, aku sign in cepat-cepat without thinking apa yang patut aku tulis and terus klik new post. Sangat tak betul.

Now dah blur.

But it's ok. Kita teruskan saja. Hmm, semalam my family pi wayang. Wayang ni tak dekat mana pun, kat rumah je. Ramai-ramai ngadap laptop, tengok PAPADOM. Entah dari manalah Long ciplak cerita tu, eden pun tak tahu.



So far cerita ni memang best. Segala macam perasaan ada time ushar cerita ni. En. Afdlin memang dah buat kerja yang GILA BAGUS! HAHA. Tetiba Encik keluar. Ok, fine. Aku ngaku blur nak tulis apa as penghormatan aku for Encik Afdlin ni. Dia tua lagi dari aku. HAHA.

Papadom ni mengisahkan seorang bapak yang menjaga anaknya dengan begitu Aish! Aku pun tak tahu nak sebut macam mana. Kira macam mengongkong jugakla. Dia jaga anak dia since isteri dia (Khairiyah) mati akibat accident time isteri dia mengamuk sakan sebab Saadom (Afdlin) terlalu mementingkan perniagaan dia dari family dia sendiri. Lepas isteri dia meninggal, dia terus jaga anak dia. Kejut anak dia mandi, hantar pi sekolah, datang sekolah bawak bekal. Wow, kalau aku.. Ish! Tak sanggup den. Without fikir apa orang fikir tentang anak dia, Miasara (Liyana Jasmay). Sampai masuk U dia ikut je anak dia. Tapi time dekat U, anak dia tak tahu pun yang si bapak ni follow anak dia diam-diam. Sangat mengagumkan. Sampailah suatu hari, watak Scha (tak ingat nama dalam filem ni) terbuat temujanji for bapak and anak di satu tempat yang difikirkan Mia yang Evon, bestfriends dia nak jumpa and bapaknya, scha. Tapi lain yang jadi.

Last scene paling best. After bapak dia keluar dari jail (Prof U fikir Saadom suka Mia, sebab tu kena tahan), Prof (Vanidah Imran) bawak bapa ni pi dewan for tayangan filem pendek. Filem yang Mia buat berdasarkan kisah dia and bapaknya. Time ni, sumpah aku nangis gila babeng. ish, buat malu jeh tengok kat wayang oh. Kantoi nangis nanti. Malu! HAHA.

Habis. Ini serba sedikit sinopsis dia. Gua punya ayat macam apa jeh. It's ok la. Mesti ramai dah tengokkan? Aku je lembab. HAHA.

PAPADOM, THE BEST FILMED MADE BY AFDLIN SHAUKI! THUMBS UP FOR U! :)

*Tetiba je ada idea nak tulis pasal PAPADOM. Apa dah jadi? Tadi kata blur? HAHA. Good timing for that idea comes before I delete this entry back. HAHA!


Reunion Raja Ali, Time square - 081209

Time square, 10.30pagi. Bergerak dari rumah dengan keadaan yang amat membimbangkan. Ini semua gara-gara kena jalan sorang-sorang dari rumah ke KL SENTRAL. Ish, gedik gila kan? Biasalah. :P

Sampai je KL SENTRAL terus mesej Anis bilang yang gue udah sampai. Bila turn dia nak sampai pulak? Tunggu jelah. Tunggu dengan penuh kesabaran. Ish, tak sabar sebenarnya. Kawan-kawan kat TS macam memanggil-manggil jeh. HAHA. Akhirnya, Anis sampai juga. Before gerak, kita orang jalan-jalan dulu satu KL SENTRAL tengok barang. Actually tunggu Ain. Tapi sampai ke TS, baru nampak muka dia. HAHA. Sorry Ain.

Then baru gerak pi Monorel. Turun Imbi. Ish, aku dah cuak gila oh masa ni. Bukan apa, aku macam malu gila nak jumpa kawan-kawan lama. Malu oh! Betul-betul malu. Aku tak habis-habis cakap kat Anis, takutlah nak jumpa dorang. Hmm. Kenapalah pulak ek? Pelik-pelik je aku nih. HAHA.

Pergi Foodcourt cari diorang. Jumpa je, terus.. waaa!! Rasa macam nak nangis je tengok muka dorang. Rindu gila siot. Sumpah tak tipu. Dah dekat setahun tak jumpa. Ramai dah berubah. Makin cantik, makin tinggi, makin lawak n makin.. pandai? YA. Kawan-kawan gua memang semua pandai. HAHA. Sesi bersalam bermula. Ok, seriously happy gila jumpa diorang balik. Rasa macam tengah salam jemaah pulak. HAHA.

Paling best dapat jumpa Ain! Hehe. Excited tu lebih sikit kat dia. Lama bhai tak jumpa dia. Hampir 2tahun setengah kot. Hmmm. Yeah. Akhirnya kini pasti betul!

Gelak.

Perkara biasa bila jumpa. Betul kawan? Hehe. Aku rasa macam takdak suara dah gelak ngan diorang ni. Ish! Tak habis-habis buat lawak. Tak patut betul. HAHA.

Makan time.

Perkara biasa juga. First aktiviti kami setibanya di TS ni. Semua cari makanan masing-masing. Aku beli Nasi Pattaya je. Tak tahu nak pilih apa. Last-last, pattaya juga jadi pilihan. Duduk semeja dengan Eifa, Ain and Ateh. Bisa buat aku gila. Ateh dengan latah, Ain dengan angan dia. Betul-betul buat aku tak tahan. Kenapalah aku ada kawan macam ni? HAHA. Jahat-jahat! Aku sayang dorang doe. Dunia akhirat. Eifa pula, sahabat sejati gua time form 3. Time form 2 rapat akhir tahun je. Hhe.

Lepas dah makan, kitorang gerak bowling. Sangat best. Aku rasa tempat ni akan jadi tempat paling dikenang oleh aku. Macam-macam hal jadi. Btw, lupa nak bagitahu, aku main BOWLING okay! Tapi dua kali jeh. Yang lain, orang lain yang mainkan. Terima kasih kepada sesiapa yang berkenaan. HAHA. Semangat bagitahu, tapi 2kali je main? Piraahhh. Sangat bosan.

Then sesi mengambil gambar pun bermula. Huh, penat doe aku. Sekejap sana, sekejap sini. Tapi selamat aku suka! HAHA. Gambar kawan rapatlah, sama dormlah, sama meja prep time form3, BTB, ish, macam-macamlah kategori dia. Aku pun dah tak ingat. Semua buat posing masing-masing. Bagus, kawan-kawan aku ada bakat tok jadi model Cap Ayam suatu hari nanti. HAHA. Hoih, Cap Ayam best doe!! HAHAHAHA :P

Dah habis semuanya, kitorang pun round-roundlah satu TS tu. Penat sudah! Aku nak balik, then mintalah kebenaran dekat syifa', anis n eifa. Dorangkan makcik aku. Kenalah buat macam tu. HAHA. Then balik dengan Dayah. Sampai rumah terus terlentang atas katil jap before mandi and tidur. Sekian sejarah hidupku untuk hari ini. :)

zzzzzz..

*Saat paling INDAH, MANIS dalam hidup aku. Huh, terlalu hebat untuk diperkatakan. Setelah hampir setahun kami berpisah, akhirnya bertemu kembali. Ini sememangnya HEBAT bagi aku. Pertemuan semula yang membawa terlalu banyak memori bersama, makin mengeratkan hubungan yang telah lama terjalin. Sesungguhnya, aku terlalu sayang akan persahabatan ini. Untuk pertama kali aku merasa hubungan yang terlalu dekat. SAHABAT. Terlalu indah memori bersama anda semua. Thanks for the day. Jumpa lagi 30tahun akan datang. Kali ni bawa suami and anak-anak pulak, ok? HAHA. Ini idea Ateh. Sangat bernas. HAHA. Love you all!

Once again, THANKS FOR THE MEMORY!

aien, chiepa', syekkey, anis, eifa, husna, megy, mutiah, wadakyma, zen, asma, nadh, dayah, fara, alia, ana, naju, wawi, azie, atiqa, wanie, nabilah, ezat, ezzatie, yana, amer, deen, wan, aizat, yun, akmal.
Thnks untuk semuanya! :)





My hometown pictures. :)





*Actually aku blur nak masukkan gambar apa. Ni jela ek. Hee. Sorry! :)

Saturday, December 5, 2009

Kampungku, duniaku..

  • Balik kampung kali ni macam pelik sikit coz naik bas balik kampung. Ni semua gara-gara tiket bas yang dah sold out gila. Mak aku cakap, ni mesti penyokong Kelantan yang punya kerja. Yela, datang kL semata-mata nak tengok final Piala Malaysia live punya. Habis tiket. Selamatlah kita semua geng. Red warrior team. HAHA. Even Kalah, semangat kami tetap tinggi. Eh Yeke? Aku sokong MU la. HAHA. Tiba-tiba.
  • Dalam 5 jam kot dok dalam bas tu. Panas my butt you! HAHA. Bak kata orang, kalau letak telor, dah masak kot. Aku pening-pening dalam bas. Maybe sebab dah lama tak naik bas kot or mabuk jalan. Aish, I biasa naik flight je. HAHA. Berangan lebih. Tengok awan dari dekat pun tak pernah. Kesian tahu. Ish!
  • Sepanjang kat sana so far so good la. Semuanya cun saja! haha. Tetiba terasa nak nyanyi. Okla tuh. Suara gua lebih kurang je dengan Dato' CT T__T Huu, Sila bayangkan sekarang.
  • Sambut Hari Raya Aidiladha dengan semua family memang best. Dah berapa tahun tah, asyik sambut kat kL jeh. Tak meriah langsung. Macam takde pape. So, bila ada peluang sambut kat kampung, rasa macam dunia ni ana yang punyalah wa cakap lu. Mama aku cakap, next year takleh balik dah, ada orang nak SPM. Siapa tu? Aish. Kesian sama dia takleh sambut raya, kan? Hmm. Menangis jap. Terasalah wok!
  • Kenduri macam biasa diadakan dikampung aku. Sedara aku memang suka bab-bab kenduri ni. Semangat betul. Sampai aku pun penat tengok semangat dorang. Apa boleh buat? Aku sokong dari belakang je. Aku tolong kupas bawang and so on yang bagi aku and sesiapa yang memang tak pro kat dapur biasa buat. Huh, 0kla tu gua mengaku! Dari kaw! Ish.
  • Menu paling best ; Sup daging, ikan keli. Paling hot babe. Aku 'macam' tamak jeh nak makan semua hari tu. HAHA. Tapi tak pun, MALU oh! Ngan fmily sendiri pun aku malu tahu. Lagi-lagi dengan sedara, aish. Tak tenang duduk langsung. Cehh! HAHA.
  • Anyway, picture-picturenya nanti aku upload. Next time. Bukan next time, kejap lagi. Nak upload kat sini sangat menyusahkan hidup aku yang memang dah susah ni. Check it out yah!
  • Rest sekejap.

I'm back. :)

Hello hello hello! I dah balik! huaaaaaaaaaaaaa! Rindu gila sama KL. Rindu sama fb, ms, blog and yang paling best, rindu bantal peluk gua yang wangi itu. hahaha. Anyway, today i'm not in the mood to update my blog cause masih penat and otak tengah blur lagi nak buat karangan baik punya. But, I still nk wish my bff yang menyambut birthday dia bulan 12 ni. :)



Maziah Munirah | 2/12/1993 <3

Happy belated birthday sayang.
Hope megy always tabah and sabar dengan semua dugaan, okay?
Kita tahu megy kuat. I Love You lah kawan! :)