Saturday, January 23, 2010

The people :)

Setelah sekian lama, akhirnya ada jugak peluang saya update blog. Sebelum ni selalu sign in saja, then terus tekan new post dan sign out balik. Sampailah hari ni baru betul-betul taip dan InsyaAllah akan di-post (bagus gila keterangan gua!)

Sekarang almost everyday aku balik lambat dari sekolah. Means, aku balik lepas pukul 3 or 2 lebih. Masa form 4 dulu selalu balik awal. Kalau boleh, tiap-tiap hari nak jadi orang first keluar sekolah, even rumah tak sampai 10minit dah sampai. Macam aku pulak yang nak kejar bas and what-so-ever tu. Isk, teruk betul. Pernahlah dulu, period last sivik, kitorang tak belajar pun. Then suggested kat cikgu bagi kitorang balik awal. Time tu memang boring gila. Kitorang bagitahu cikgu, tapi cikgu cakap tak boleh. 0klah fine, konon macam dengar cakap cikgu la kan. Kitorang sepatutnya balik pukul 12.30pm. Tapi lepas je cikgu keluar kelas, aku and yang lain-lain terus pakai beg blah dari sekolah. Masa tu sumpah kena cover gila. Takut terkantoi. Masa tu dalam pukul 11.30am. Gila. Nak fly sekolah terang-terang. So, kitorang poyo-poyo lepak kat situ (tempat tinggal guard kesayangan) then terus blah senyap-senyap. Aku and Syu berjaya menombosi pagar sekolah tu dengan bangganya even dalam hati dah dup dap dup dap dah. Guard pandang je. HAHA!

Tahun ni nak buat macam tu lagi ke? Hisk. Jangan main gila wok. Aku dah form 5 sekarang. Tiap-tiap hari ada prep plus sekarang gua pengawas, lagilah. Pengawas kenalah tunjukkan perangai yang baik. So, Im trying now. Jadi pengawas kena jaga imej. Bukan imej for diri sendiri je, imej sekolah pun kita kena jaga. Lagipun, orang lain bukan tak tahu kita pengawas kalau dah terang-terang baju yang kita pakai tu baju biru, betul? It's easy. So, let's make a change. Kita berubah this year. Yeah :)

And yah, tadi ada kursus kepimpinan pengawas. Memang best plus sakit tekak coz kenakan orang. Sesi kenakan orang memang paling best. Kan kan? Siapa setuju boleh tidur sekarang. Haha. Penceramah pulak memang sempoi habis. Lawa lagi. Pewitt. Keseluruhan kursus, best and part yang paling best is, my team 'unknown' win the best team award. Ceh! Huhu. Please give us a big applause now! HAHA

Tamatkan cerita sekarang and yeah.. :)


2 comments:

HonEyBuNNy said...

study rerajin ye dear...;-) susah2 dahulu..ngeh3

layla said...

yeah sis :) InsyaAllah!