Saturday, March 13, 2010

Maulidur RasuL :)

Firstly nak ucap thanks kepada diri sendiri kerana telah merajinkan diri mengupdate belog sejak kebelakangan ini. Sememangnya ini merupakan sesuatu yang patut dibanggakan sebab bukan senang nak tengok saya hadap komputer just because nak update blog. Heee :) Im trying guys. Anyway, for this entry, saya nak story moly about sambutan Maulidur Rasul yang disambut oleh sekolah saya dan saya semalam. At first memang rasa malas gila nak datang. Tapi disebabkan saya ni anak kepada 'Datin F', so kenalah datang. Kalau tak, gila kena bebel. Amboi, majlis-majlis agama malas nak pergi. Baguslah tu! Contoh ayat power. Aku reka sendirilah. Tapi anda-anda jangan risau, saya SEBENARNYA BUDAK BAIK. Saya confirm datang even dalam hati macam gila tak nak datang. Lagi-lagi tahun ni last year saya, so better I give up je perasaan malas itu. Saya sayang sekolah saya. (I miss those words la Cikgu Hadzari. Hha!)


Sampai sekolah terus cari kawan-kawan saya. Pembakar semangat disekolah. Kalau mereka tiada, saya pun takkan ada disekolah. Percayalah. Haha. Tipu. Teruskan. Kami baca Yassin and segala yang patut before program mula. Saya agak excited disini because tengok keadaan sekeliling, orang ramai macam busy semacam. Saya and the geng je duduk menanti yang lain. Bagus sungguh kami. Ya, kelas saya masuk pertandingan cipta banner. Sehari before program, kami pulang lambat untuk siapkan banner itu. Thanks kepada sesiapa yang terlibat yeah. Hasilnya? Sangat memuaskan. :)


And then penceramah mengambil bahagian. Quite bestlah penceramah dia. Nama dia saya lupa but dia orang KELANTAN. Sedara kawe la ni. Hhaa. Sepanjang dia bagi ceramah, sumpah tak rasa mengantuk langsung. Ustaz ni lawak plus suka sangat menyanyi. Nyanyi lagu lama pulak tuh. Aduh, gua memang layan jiwang, tapi takdela semua gua tahu. Hha. Atleast, semua yang ustaz ni cakap aku ingat semuanya. Ustaz cerita perkara yang dah memang kita dengar AND senang kita terasa. Good job! Saya suka time ustaz kenakan kami, pelajar perempuan and Alhamdulillah juga, saya tak terasa. Haha.



Habis ceramah, kami berarak. Time ni biasa-biasa je. Berarak keliling padang sambil berselawat. And then kami bergerak ke kantin. Makan time! tapi saya tak makan. Kantin memang full gila so malas nak bersesak-sesak kat situ. Buat panas hati je. Haha. Beli air and blah pi dataran.

Alhamdulillah :)




Time rehat. I mana? I si photographer laaaaa. Haha :D


And then pukul 10am, berkumpul balik di dataran Ar-Rahman untuk sesi persembahan pelajar. Time ni best jugaklah. Hehehe. Kakak-kakak senior, tukang tengok saja ya? :P




--> Bolehlah tahan meka-meka ni. :P


Nak tahu cerita best? Time duk syok tengok 'show' tetiba cikgu buat pengumuman yang kelas kami and blah blah blah akan digunakan untuk peperiksaan orang luar, so dia suruh bukak kunci pintu kami. Aku dah bengang time ni! ( marah kena guna aku weh! haha!) Dahlah banyak buku aku tinggal bawah meja, boleh pulak dia nak guna kelas aku. Then suruh kutip buku-buku bawah meja tu sebelum kena campak. Sumpah aku bengang time ni. Dahlah tak bagitahu awal-awal, then nak main campak-campak pulak. Aku dah panas gila. Naik kelas tengok buku dah disimpan dalam satu plastik sampah tu. Ish! PANAS WEH! Kalau ada yang hilang nanti, aku salahkan ***** yang buat eh. Jangan marah pulak time tu! Huh! (Garang doh!)


Panas line betul mereka-mereka ni. Aku baru je nak insaf. Huh. Terus tak jadi. :P


Then, majlis.. TAMAT! Semua boleh balik.


Gambar ketika insaf.
Me and Datin Syu. Wooot! :P




--> Senior-senior solehah Smk Bangsar. Heh! :D


Seriously... TAMAT!
Bye!

Thursday, March 11, 2010

Rindu.

Tetiba terasa nak rindu someone. Bukan terasa, tapi MEMANG rindu. Ahh. Dulu, aku selalu admire dia. Don't know why, tapi aku suka tengok dia. Dia baik dia perfect. Tapi sekarang, nak jumpa dia susah. Mungkin aku and dia dah jauh. Terlalu jauh sampaikan aku rasa macam kami tak pernah kenal. Macam orang lain, kalau dah lama tak tegur even kita sebenarnya dah lama kawan dengan dia, perasaan pelik and kekok still akan ada. Aku tak suka perasaan tu. Aku nak macam dulu. Aku rindu kau, doh!

-kawan lama-
Laila Azeera :')

Thursday, March 4, 2010

Oh!

Im back. But ya, just for awhile. Maybe lepas ni akan berulang perkara yang sama. Dalam sebulan hanya 2 kali post update. Argh, sadis betul perkara ini (+.+)
Kita lupakan perkara sedih sebentar. Kita cerita benda yang happy. Jom jom! :')
(Happy ke? Of course! haha)

For the whole time saya tak update. Many things happen. Contohnya pada 24022010.
Tarikh ini merupakan tarikh yang bersejarah kerana untuk pertama kalinya, saya menjejak kaki ke kawasan penjara. Ok, saya tahu ni sedih tapi itulah hakikatnya. Saya and the rest hanya masuk ke dewan sukan, Penjara Kajang. And yeah, kami ke Penjara Kajang. For the first time juga, saya dapat melihat dengan mata sendiri banduan-banduan Penjara Kajang. Whoah! Menakutkan sebenarnya. Yelah, mana tahu tetiba dia bunuhnya kita, Argh! Tak ke gila tu? Haha. Ok ok, otak gua memang macam ni. Full with negative sign. Haha.

Disana, kami dengar banyak cerita dari banduan-banduan yang terpilih. Ada yang ditangkap kerana mengedar dadah, bawak lari anak orang and paling best, membunuh kerana emosi yang tak dapat dikawal. Sangat sedih dengar cerita mereka. And macam saya dapat agak juga, mereka akan menyatakan rasa sesal mereka kerana melakukan perkara-perkara tersebut. Saya rasa macam yeah, that's good. Walaupun sebenarnya dalam hati, saya kutuk mereka cause dah besar pun tak dapat beza baik buruk. Isk!

But anyway, still satu perjalanan yang best even ada sedikit keboringan melanda kerana hanya saya and Syuhada saja yang pergi. Member lain semua duduk dalam kelas belajar. Yeah, kawan saya memang rajin. Mereka taat setia pada kelas. Haha.

Next, ketika saya duduk dirumah menonton God of study. OMG! Cerita ini sangat hebat. Sangat best and sangat meriah. Saya rasa macam setiap masa nak ngadap komputer layan cerita ni. Tapi yang sadisnya, di youtube hanya diupdate sampai episod 9 sahaja. Argh! Nak tunggu kat tv lama sangat. Tak sanggup dah ni. Dah berapa saya tidur lambat just because nak tengok cerita ni di youtube. Biasalah youtube, loading lembab macam hape. waiting, waiting, waiting, sleeping.. huh.

___________________________________________________


Berita hot. Sukan sekolah saya ditunda pada 10042010.
Saya? Sangat happy sampai rasa nak meraung bawah ketiak ibu. Heh.
Saya okay dengan ini but yeah, still annoyed me. Nice!

___________________________________________________

Random picture(s) ;









> Picture yang wajib ada. Changmin oppa! :)
AKTF!

Bye!