Saturday, March 13, 2010

Maulidur RasuL :)

Firstly nak ucap thanks kepada diri sendiri kerana telah merajinkan diri mengupdate belog sejak kebelakangan ini. Sememangnya ini merupakan sesuatu yang patut dibanggakan sebab bukan senang nak tengok saya hadap komputer just because nak update blog. Heee :) Im trying guys. Anyway, for this entry, saya nak story moly about sambutan Maulidur Rasul yang disambut oleh sekolah saya dan saya semalam. At first memang rasa malas gila nak datang. Tapi disebabkan saya ni anak kepada 'Datin F', so kenalah datang. Kalau tak, gila kena bebel. Amboi, majlis-majlis agama malas nak pergi. Baguslah tu! Contoh ayat power. Aku reka sendirilah. Tapi anda-anda jangan risau, saya SEBENARNYA BUDAK BAIK. Saya confirm datang even dalam hati macam gila tak nak datang. Lagi-lagi tahun ni last year saya, so better I give up je perasaan malas itu. Saya sayang sekolah saya. (I miss those words la Cikgu Hadzari. Hha!)


Sampai sekolah terus cari kawan-kawan saya. Pembakar semangat disekolah. Kalau mereka tiada, saya pun takkan ada disekolah. Percayalah. Haha. Tipu. Teruskan. Kami baca Yassin and segala yang patut before program mula. Saya agak excited disini because tengok keadaan sekeliling, orang ramai macam busy semacam. Saya and the geng je duduk menanti yang lain. Bagus sungguh kami. Ya, kelas saya masuk pertandingan cipta banner. Sehari before program, kami pulang lambat untuk siapkan banner itu. Thanks kepada sesiapa yang terlibat yeah. Hasilnya? Sangat memuaskan. :)


And then penceramah mengambil bahagian. Quite bestlah penceramah dia. Nama dia saya lupa but dia orang KELANTAN. Sedara kawe la ni. Hhaa. Sepanjang dia bagi ceramah, sumpah tak rasa mengantuk langsung. Ustaz ni lawak plus suka sangat menyanyi. Nyanyi lagu lama pulak tuh. Aduh, gua memang layan jiwang, tapi takdela semua gua tahu. Hha. Atleast, semua yang ustaz ni cakap aku ingat semuanya. Ustaz cerita perkara yang dah memang kita dengar AND senang kita terasa. Good job! Saya suka time ustaz kenakan kami, pelajar perempuan and Alhamdulillah juga, saya tak terasa. Haha.



Habis ceramah, kami berarak. Time ni biasa-biasa je. Berarak keliling padang sambil berselawat. And then kami bergerak ke kantin. Makan time! tapi saya tak makan. Kantin memang full gila so malas nak bersesak-sesak kat situ. Buat panas hati je. Haha. Beli air and blah pi dataran.

Alhamdulillah :)




Time rehat. I mana? I si photographer laaaaa. Haha :D


And then pukul 10am, berkumpul balik di dataran Ar-Rahman untuk sesi persembahan pelajar. Time ni best jugaklah. Hehehe. Kakak-kakak senior, tukang tengok saja ya? :P




--> Bolehlah tahan meka-meka ni. :P


Nak tahu cerita best? Time duk syok tengok 'show' tetiba cikgu buat pengumuman yang kelas kami and blah blah blah akan digunakan untuk peperiksaan orang luar, so dia suruh bukak kunci pintu kami. Aku dah bengang time ni! ( marah kena guna aku weh! haha!) Dahlah banyak buku aku tinggal bawah meja, boleh pulak dia nak guna kelas aku. Then suruh kutip buku-buku bawah meja tu sebelum kena campak. Sumpah aku bengang time ni. Dahlah tak bagitahu awal-awal, then nak main campak-campak pulak. Aku dah panas gila. Naik kelas tengok buku dah disimpan dalam satu plastik sampah tu. Ish! PANAS WEH! Kalau ada yang hilang nanti, aku salahkan ***** yang buat eh. Jangan marah pulak time tu! Huh! (Garang doh!)


Panas line betul mereka-mereka ni. Aku baru je nak insaf. Huh. Terus tak jadi. :P


Then, majlis.. TAMAT! Semua boleh balik.


Gambar ketika insaf.
Me and Datin Syu. Wooot! :P




--> Senior-senior solehah Smk Bangsar. Heh! :D


Seriously... TAMAT!
Bye!

No comments: