Thursday, June 10, 2010

ICT camp, UNITEN.

Akhirnya dapat jugak saya story moly about itu Camp ya.
First of all, nak ucap
SELAMAT MENYAMBUT CUTI SEKOLAH ya adik-adik!
Jangan lupa buat kerja sekolah. Akak dah masuk U, malas nak pikir dah semua benda tu. HAHA
(kaw pahal berangan dol? SPM pun tak pas lagi. HAHA)
Ok. Kembali ke tajuk asal.
Saya telah menyertai satu camp yang dinamakan ICT Camp.
Dianjurkan oleh pihak Uniten selama 3 hari 2 malam.
Dari 4hb hingga 6hb Jun 2010

-___________________________________-

Saya telah terpilih menyertai kem ni tapi rasa kurang senang sikit coz takde kawan. So, I ajak kawan-kawan lain supaya dekat sana nanti I takkan duduk sorang-sorang mengira detik untuk blah dari kem tu. Dekat kem kita supposed to enjoy, kan? Sebab tu I perlukan kawan yang lain untuk teman I kat sana. Akhirnya, Hafawati seorang je yang berjaya ke sana bersama saya. tak termasuk kelas lain lah kan.

So, 7 orang students managed to go there, including me. At first sampai sana, terus macam terpukau coz nampak van van dari sekolah yang agak-agak power datang. terus terfikir apa akan jadi nanti. Huh, aku mesti duduk diam je nanti. Yah, first impression selalu negatif.



Habis daftar, kami ke DK1. Inilah tempat kami selalu berkumpul untuk dengar ceramah, aktiviti dalam kumpulan and so on. Best lah dalam ni coz ber'aircond'. Rasa excited gaklah coz selalu pergi kem, rasa aircond free hutan je. But now, dah upgrade sikit. :P



After temu mesra kami and crew-crew ICT ni, tibalah masanya kami pergi ke apartment mewah kami. Kenapalah kau pergi bold sampai macam tu? Mesti! Sebab tak pernah dalam seumur hidup saya dapat bilik sorang satu time pergi kem. So, kira macam hebat gila ah kem ni coz sediakan bilik tidur yang sangat best sampai budak-budak lain takut nak tidur coz tengok bilik seram semacam. Bak kata Kai, my teammates, "bilik tu ada paint yang nampak sangat seram kat tingkap. Kami semua tidur luar saja". Haha. Aku pun sengih jelah coz tengok muka dia serius gila time cite benda kat aku. :)

Lupa nak mention, my group name is ICT MANAGER. Nama dah sedap, betul? Teammates pun sporting gila. So far, gang ni memang best lah coz time nak buat group presentation about our future school, kitorang memang happening gila. Macam-macam idea keluar. Especially si Kai sayang. HAHA. Eh, I suka dia kot. Dia macam a little bit blur but cool. Oklah I admit masa first jumpa dia, rasa macam annoying sikit coz dia sangat bajet but I managed to selesa dengan dia after kami berpasangan untuk presentation adobe photoshop. Our leader, Moantfort. He's Indian. Aku selesa dengan dia jugak coz bm dia sangat power. Apa eh nak cakap, likes malays jugaklah. No slang-slang yang menyakitkan telinga. HAHA. Dia sangat bising and sangat setia. Haha. Moant, I puji U okay. Tapi I tak tahu pun U setia dengan siapa! sis Eyda maybe? ^^
and ahli yang lain macam k.eida, akmal, yob, acap, aina, yanti, and yang lain-lain. Positively happening and best untuk dilayan. Thumbs up yaw! :)


The main point now is,
my group bila habis semua group aktiviti.
Mereka ialah Hafa. Pipot. Akmal. Anaq. Fahmi. and Poeh.
Ni orang memang gila. Lagi-lagi dak 5s1 ni. Seriously korang gila kot.
Dekat kem ni, I selalu dengan diorang saja meyh.
Yelah, satu sekolahkan.
So, selesa sikit. Nak bergaul dengan orang lain macam 'malulah'! haha :P

Bila ada time free, kitorang akan buat kerja gila such as, amek gamba.
menggunakan kamera yang taklah berapa power, mereka menggunakan kebijaksanaan mereka untuk posing sana-sini macam orang gila. Yang jadi mangsa, budak sekolah... (?) ok. Aku tak ingat. But still thanks alot bro coz sudi jadi photographer kami. Even takdelah bagus mana hasil tangan mu, tapi okaylah! hahahahahaa :P


Selama ICT camp ni berlangsung. Aku selalu sangat rasa rungsing. Ini semua disebabkan terlalu banyak pressure dari adobe photoshop. Aku mengaku beb, aku memang tak pro guna benda ni. Aku rasa malu. Malu. and malu! (drama king jap!) disebabkan ni, tiap kali masuk lab, jantung aku akan berdegup kencang. Adobe photoshop macam memberi aura yang cukup kuat untuk aku. Seriously, aku rasa menyesal tak guna benda ni before this. Ada kawan suruh guna, tapi malaslah nak download benda-benda ni. Then sekarang, menyesal tak sudah. Tapi semalam cuba download, tapi tak reti. Tunggu long balik jelah. Suruh dia downloadkan. Hee :P


Aku nak tutup cerita sekaranglah. Makin banyak benda pulak aku nak cerita. Tapi tengok ayat still keling-keling.

p/s : nie last kem I kot :( Bye!


Monday, June 7, 2010

On my way :)

Heyya guys.

Now, Im too busy to update my belog.

Tapi saya akan update juga.

Lagi-lagi, saya baru pulang dari kem.

Nanti saya cerita perjalanannya ya.

Wait for me!

Love yah :)