Friday, July 23, 2010

The one and only one, 5 Saujana :)


Hi guys. Oh, boleh update rupanya? Ingatkan dah tak reti mengeja dah! LOL.
Anyway, kenapa saya tetiba rajin nak update belog ni? hoho.
Ini kerana, pada hari ini, Jumaat, bertarikh 23 Julai,
telah berlangsungnya SUPRISE BIRTHDAY PARTY,
daripada kami, 5 Saujana 2010,untuk Ummi kami tercinta,
Pn. Aisyah bt. Abu.


Yeayyyy *Tepuk tangan dengan ghairah.

Kami budak-budak 5 Saujana sudah rancang majlis ni dari 2 minggu yang lepas, kalau tak silap.
So, semua yang dirancang telah berjalan dengan lancar and semua orang happyyy.
Especially our important person, ustazah.
Macam-macam makanan ada dibawa oleh kakak-kakak 5Saujana,
kek, kek batik, puding, triffle, and menu utama, kueh teow sup. Hoho, ni memang superb!
Kenyang gilaaaa perut ni. Rasa macam nak pecah perut jah.



The best part dalam party ni of course, masa kami tunggu kedatangan ustazah ke kelas. Aku rasa excited gila. Macam-macam aku fikir time ni, reaksi ustazah macam mana, menangis tak, marah tak, terharu tak and macam-macam lagi yang tak. Tapi yaaa, ustazah terharu plus keliru. Wahhh~ Haha. Ustazah masuk dengan muka terkejut and belon dipecahkan. Yeay! Party time!
Allah selamatkan kamu, Allah selamatkan kamu, Allah selamatkan Ustazah Aisyah, Allah selamatkan kamuu.. :)


Sepanjang majlis, ustazah banyak kali ucap terima kasih dekat kami. Ustazah pun selalu cakap, 'kenapa tak bagitahu???' oh, Ummi ku, macam mana buat suprise party kalau rancangan ini diberitahu, ya tak? HAHA. Anyway, ustazah sangat happy. Nampak dari raut muka ustazah betapa dia bersyukur ada anak-anak didik macam kami. :P


Tak lupa juga, kitorang ada jugak bagi hadiah untuk ustazah. Hadiah ni takdelah mahal mana. Yang penting kami ikhlas nak bagi and ustazah ikhlas terima. Hafa pun siap warning ustazah, dia suruh ustazah letak hadiah tu atas meja ustazah dekat bilik guru and dia akan check benda tu ada or tak dekat meja ustazah everyday. Nice one, Hafa! Aku suka ayat tu. Hha.

Then kami makan and makan. Makan and makan. Makan and makan.
* Gila ke kau makan je? Haha.

Semua orang sudah kenyang. Alhamdulillah. Akhirnya majlis yang dirancang berjalan dengan lancar. Makanan habis and semua duduk kekenyangan. Apa yang tinggal? Sup and Ais. Ada sesiapa nak? Habak mai. Ada lagi kot sisa-sisa diaa. Hhahahah.

Majlis tamat and aku rasa macam nak pengsan.
Thanks guys untuk semua ni.
The best party ever.
Ustazah Aisyah and dak-dak 5 Saujana,
manusia paling terbaik wokkkkkkkkkkkkkkkkkkk!


* Entry ni dibuat pada hari party ni berlangsung.
Tapi save je dulu coz gambar takde. Hari ni, 31.7.2010, baru saya post. :P

Bye! Assalamualaikum :)

No comments: