Friday, August 27, 2010

A wonderful life.

Selamat petang kawan-kawan. Maafkan saya coz terlalu rajin petang ni untuk menaip dan memenuhi belog ni. Ini disebabkan boring yang terlampau, bosan yang mengganas dan kesanggupan jari untuk bekerja tika sepatutnya mata menghabiskan tugasnya. Terlalu bagus sebenarnya tugas blog. HAHA :P

Anyway, now seluruh umat Islam sedang sibuk menjalani puasa, right? ok, before that, selamat berpuasa. My bad, tak sempat nak wish di sini. So, how's everything? Puasa memenatkan? yeah, it's normal. I pun sekarang struggle gila untuk habiskan puasa dengan sebaik mungkin. Puasa ni memberi kita umat Islam terlalu banyak keistimewaan, so since kita still menyambut bulan mulia ni, so cepat-cepat rebut pahala sebanyak mungkin. Even Nabi Muhammad S.A.W sendiri menangis tika Ramadhan hampir habis, kita pulak macam mana? Fikir-fikirkanlah.

Sebenarnya, kalau diberi peluang sekarang, I nak pergi tempat sunyi. Bukan sunyi macam dalam hutan or whatever, sunyi yang memberi kekuatan dalam diri. Now, diri ni terasa tak kuat. Terus terfikir nak pergi mengembara. Yes, mengembara. It should be awesome. Selalu tengok cartoon buat macam tu, even I pun pernah dreamed nak buat macam tu. But unfortunately, I tahu tu hanya angan-angan coz I penakut. Penakut nak mengembara? Ambil bantal sambung tidur ya, adik? Ugh.

Then semalam I ada tengok video seorang Imam memberi khutbah Jumaat. Trust me, this Ustaz is too cool. Ustaz ni ada cara tersendiri dalam menyampaikan ceramah. Terlalu yakin and paling penting, takkan ada orang yang rasa nak tidur. Setiap perkataan yang dia sebut boleh buat orang rasa meremang. Here's the link. Time dengar dia ceramah, I banyak kali menangis. Ustaz ni manusia hebat. I yakin yang itu. Habis. Tengok video itu baik-baik, :)

And currently, I feel like writing some poem. Tapi I tak reti nak bermadah. Nak guna ayat-ayat tersirat, I tak pandai. Tapi bila baca poem orang lain, wow. How I wished I could do the same things. Write some poems, and others people will read mine. It should be in one of my dreams list now. Yeah.

Ok, hujan turun. Hujan rahmat. Dulu, kalau orang tanya what's your favourite weather? I'll answer, of course Rain. I'll felt cool and at the same time, grateful for everything. Rain gives me energy. I don't know why, but I feel like.

Thanks for everything, ALLAH S.W.T. :)

2 comments:

eifa said...

alhamdulillah..
;)

layla said...

Alhamdulillah, :)

semoga awak berbahagia!

heee, :P